המדריך המלא לסוגי קפה השונים והכנת הקפה

ספלי קפה בכל מיני גדלים

היום כאשר תרבות הקפה בעולם בכלל ובישראל בפרט כל כך מפותחת יש יותר סוגי קפה מוכרים ומבוקשים לא רק בבתי הקפה אלא גם בבית או במקום העבודה ולכולם יש רת התשוקה לעשות קפה איכותי כמו בבתי הקפה המובחרים.

אם זה בבוקר בבית או במשרד רוב הסיכוי שאתם פוגשים מכונת קפה איכותית שכל מה שצריך הוא לדעת להפיק ממנה את הקפה שאתם אוהבים, כאשר תוכלו לבחור בסוגי קפה ללא חלב או על בסיס חלב, עם חלב מוקצף או ללא חלב מוקצף, חם או קר חזק או עדין, כל כך הרבה אפשרויות ממשקה כל כך בסיסי.

לכם החלטנו להציג לכם סוגי קפה מכל הסוגים וממה הם מורכבים:

אספרסו

ישנם 3 סוגי אספרסו:

  • אספרסו קצר
  • אספרסו ארוך
  • אספרסו כפול

אז מה ההבדל ביניהם ?

אספרסו קצר

מורכב ממנה אחת של אספרסו בכמות של 30 מ”ל

מה שנקבל הינה מנת אספרסו מרוכזת בטעם חזק ואיכותי

טעם האספרסו נרבע על ידי מספר גורמים חשובים:

  1. איכותי פולי הקפה והטריות שלהם – לכן חשוב לטחון את הפולים ממש לפני הכנת הקפה
  2. תחזוקה נכונה של מכונת הקפה וניקיון – יש צורך לשמור על המכונה נקייה ככל האפשר ולשטוף את הצינורות משארי החלב והקפה שנשארו בה.
  3. איכות המים – לכן יש לסנן את המים או לרכך את המים כפי שאומרים בשפה המקצועית בכדי שלא תיווצר אבנית ושלמים לא יהיה טעם לוואי שישפיע כמובן על טעמו של האספרסו או כל סוג קפה אחר שנכין

אספרסו ארוך  

בדיוק כמו שאנו מכינים אספרסו קצר – האספרסו הארוך מורכב ממנה אחת של אספרסו אבל אנו נעביר בתוף המכיל את הקפה 45 מ”ל מה שייצור מנת קפה עם טעם פחות מרוכז.

אספרסו כפול

בשונה מאספרסו רגיל וארוך האספרסו הכפול נעשה ממנה כפולה של קפה, או כמו שאומרים בשפה המקצועית – “ראש כפול”

טיפ חשוב לפני הכנת אספרסו לסוגיו השונים: חשוב לחמם את הכוח כך אנו משמרים את הטמפרטורה של הקפה יחד עם המרקם של הקפה והטעם העמוק.

אמריקנו: 

האמריקנו דומה בתרכובת שלו לאספרסו הארוך אבל עם כמות מים חמים גדולה יותר

הוא מורכב ממנת אספרסו ומים רותחים בלבד

קפוצ’ינו

הקפה האולטימטיבי

הקפוצ’ינו יחד עם האספרסו הם סוגי קפה פופולאריים במיוחד ונפוצים מאוד בכל העולם

הקפוצ’ינו מורכב משלושה חלקים:

אספרסו: מנת אספרסו של 40 מ”ל

חלב חם: חלב חם שליש כוס , הערה חשובה לגבי החלב – כאשר החלב מגיע לרתיחה ארוכה הקרמיות שלו נפגעת או בשפה המקצועית החלב נשרף ונותן לנו טעם של מים ולא טעם קרמי של חלב לכן חשוב להגיע לטמפרטורה הרצויה ולא מעבר

חלב מוקצף – שליש כוס, רצוי שהחלב יוקצף בטמפרטורה הנכונה ובצורה נכונה כך שנגיע למרקם איכותי ולא מרקם של סבון.

מקיאטו

מקיאטו מורכב ממנת אספרסו אשר מוסיפים לה מעט חלב מוקצף

תפקידו של החלב המוקצף הינו לעדן מעט את המרירות של האספרסו ולתת לו טעם מעט יותר קרמי

לאטה

לאטה הינו סוג של קפוצ’ינו מוחלש

מורכב ממנת אספרסו חלב חם ולבסוף מעט חלב מוקצף, כמות החלב הגדולה יחסית מעניקה ל “לאטה” טעם עדין יותר ומתוק יותר

שדרוגים לקפה

כמה דרכים לשיפור ושדרוג הקפה שלכם:

  • אספרסו תמיד להגיש מהר וחם כדאי להרתיח את הכוס לפני מזיגת האספרסו
  • הוספה של ליקר אלכוהולי: בייליס או קלואה שהם על בסיס שמנת ומתאימים מאוד כאשר סוגי קפה כגון קפוצ’ינו או לאטה יהיו מושלמים לכך
  • הוספה של כפית קקאו או קינמון לקפה

אהבתם? תשתפו את מאמר

מה אתם חושבים